De asperge oogst
 
Nadat de grond rondom de aspergestengel voorzichtig met de hand is verwijderd wordt met een speciaal steekmes gestoken. De geoogste asperges worden daarna in een aluminium-steekkist gelegd. Hierin kan ongeveer 6kg verzameld worden. Daarna wordt het steekgat met de handen terug zorgvuldig dichtgemaakt en met de onderkant van de steekkist weer gladgestreken. Wanneer de steekkist vol is worden de asperges in een grotere kist verzameld en afgedekt met een natte doek. Omdat het zonlicht de witte kopjes verkleurd wordt 's morgensvroeg geoogst. Bij warm weer wordt om die reden ook nog later in de middag geoogst.
 
Behandeling na de oogst
 
Na de oogst worden de witte asperges ongeveer 6 uur in koud water gelegd. Het water wordt zeer regelmatig ververst. Vervolgens worden de asperges gewassen, op maat gesneden (22cm) en gesorteerd volgens dikte, kleur en kwaliteit. Asperges worden gekoeld bij een temperatuur van 2°C en een luchtvochtigheid van 98%.